کولونوسکوپی روشی برای بررسی و معاینه ی دقیق دیواره ی روده هاست که امکان معاینه ی ظاهری آن برای پزشک وجود ندارد و به وسیله ی آن می توان جداره ی روده ها را به طور کامل و با دقت بالایی بررسی کرد و اگر مشکلاتی از قبیل پولیپ روده، وجود خون در مدفوع، سرطان روده و انواع تغییرات اجابت مزاج وجود دارد می توان به وسیله ی کولونوسکوپی به راحتی تشخیص داد و درمان سریع آن را آغاز نمود.
رکتوسکوپی روشی است که کاملا تشخیصی می باشد که این امکان را به پزشک می دهد تا به صورت مستقیم غشای مخاطی آنزیم و بخش انتهایی روده بزرگ را رویت کند . معاینه به وسیله ابزاری به نام پروکتوسکوپ صورت می گیرد که یک وسیله ای است که دارای دوربین می باشد . که جهت مشاهده تصویر از درون بدن است . یکی از مزیت های مهم رکتوسکوپی این می باشد که توانایی ارزیابی موقعیت غشای مخاطی و نیز برداشتن نمونه ای از بافتی است که احتمال دارد در آن قسمت علائم هموروئید بروز دهد . امروزه بهترین روش برای اینکه هموروئید داخلی تشخیص داده شود از رکتوسکوپی استفاده می کنند.
فیبرواسکن امروز با استفاده از تکنولوژی پرتاب امواج با فرکانس پایین ( ماوراء صوت) بر داخل کبد می توان به میزان سفتی آن پی برد . میزان کبد نیز با میزان فیبروز و آسیب پایدار کبد ارتباط مستقیم دارد، این روش غیر تهاجمی است. تقسیم بندی میزان فیبروز کبدی به صورت نمره ای F0تاF4 تقسیم بندی میشود و به همین میزان نیز می توان از سنجش میزان سفتی کبد که با کیلو پاسکال (kpa) گزارش میشود استفاده کرد .روش انجام فیبرواسکن عینا مانند سونوگرافی میباشد و نیاز به ناشتایی نیست.
بیوپسی یک روش پزشکی است که شامل نمونه برداری از بافت بدن می شود تا بتوان آن را تحت یک میکروسکوپ بررسی کرد. نمونه بافتی می تواند تقریبا در هر نقطه از بدن، از جمله پوست، اندام و سایر ساختارها گرفته شود. اصطلاح “بیوپسی” اغلب برای اشاره به هر دو عمل نمونه برداری و نمونه بافتی است.