بهترین فوق تخصص گوارش در اصفهان

folder_openمقالات
commentبدون دیدگاه
بهترین فوق تخصص گوارش در اصفهان, سایت رسمی دکتر مهدی احمدیان | فوق تخصص گوارش وکبد و متخصص بیماری های داخلی

همانطور که می‌دانید لوله گوارش انسان از بخش‌های مختلف و مهمی تشکیل شده است. از دهان با مقعد، این لوله امتداد یافته و بخش اعظمی از ارگان‌های اصلی داخل بدن را تشکیل می‌دهند. البته منظور از «لوله» این نیست که این بخش به صورت لوله‌ای باشد. بلکه تمام لوله گوارش از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که هر کدام محفظه مخصوص به خود دارند تا مواد غذایی را در داخل خود حفظ و تجزیه کنند.

امروز در این مطلب از وب سایت دکتر مهدی احمدیان قصد داریم تا درباره بخش‌های مختلف لوله گوارش و اهمیت آنها با شما صحبت کنیم. اگر شما عزیزان نیست مشتاق کسب اطلاعات در این زمینه هستید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. همچنین شما می‌توانید برای درمان مشکلات گوارشی خود و دریافت مشاوره از دکتر احمدیان با شماره تلفن  09138949961 تماس گرفته و به آدرس اصفهان – خیابان طیب – جنب پمپ بنزین – طبقه دوم داروخانه شبانه روزی دکتر تاجی مراجعه کنید.

پاکسازی کبد از اعمال و وظایف کبد است که به صورت روزانه انجام می‌شود. اکثر افراد کبد را اندامی می‌دانند که قادر است بافت خود را ترمیم کند و به حیات خود ادامه دهد. اما گاهی اوقات چربی کبد و دیگر عارضه‌ها این چرخه پاکسازی را مختل می‌کنند و یا دور آن را کند می‌کنند. اگر شما نیز مشتاق کسب اطلاعات بیشتر درباره پاکساری کبد هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله انجام پاکسازی کبد در اصفهان را مطالعه کنید.

بخش‌های مختلف لوله گوارش و بخش‌های مختلف آنها

بهترین فوق تخصص گوارش در اصفهان, سایت رسمی دکتر مهدی احمدیان | فوق تخصص گوارش وکبد و متخصص بیماری های داخلی

در مقاله بهترین فوق تخصص گوارش اصفهان درباره بخش‌های مختلف لوله گوارش صحبت کرده و دهان، پای گلوت و حلق را توضیح دادیم. در ادامه با دیگر بخش‌های این لوله و وظایف هرکدام آشنا خواهیم شد:‌

4. مری

مری قسمتی است که دهان را به معده ارتباط می‌دهد. این بخش به لوله غذا یا گلوت نیز معروف است. مری یک لوله عضلانی است که به واسه آن مواد غذایی پس از بلع به معده می‌رسند. مری و حنجره با هم پیوستگی دارند. مری از سوراخ دیافراگم عبور کرده و به معده می‌رسد. حلق نیز در بخش ورودی مری در پشت غصروفی به نام غضروف کریکوئید به مری وصل شده است.

 سطح داخلی مری دائما در تماس با مواد غذایی سخت و زبر قرار دارد. در نتیجه سلول‌های آن دائما کنده می‌شوند. به همین دلیل این سلول‌ها همواره در حال تقسیم هستند تا سلول‌های جدید جایگزین سلول‌های کنده شده قرار بگیرد.

وقتی که شخص در حال استراحت است، مری در هر دو انتهاب خود به واسطه اسفنگترهای مخصوصی بسته می‌شود. اسفنگتر فوقانی که در ابتدای مری قرار دارد، در اثر رفلاکس بلع باز می‌شود. در نتیجه غذا به مری راه می‌یابد. این اسفنگتر همچنین از جریان برگستی مری به حلق نیز ممانعت می‌کند تا غذا به دهان برنگردد. حین بلع، غذا از دهان به مری می‌رود. در این مسیر، اپی گلوت که پیش از گلوت یا مری قرار دارد، روی نای قرار می‌گیرد تا غذا به مری هدایت شده و به نای راه پیدا نکند. در این صورت اصطلاحا غذا به گلوی فرد نمی‌پرد. اسفنگتر تحتانی نیز در انتهای مری قرار گرفته که همراه با حرکات مری، با رسیدن غذا به آن باز می‌شود. در نتیجه غذا به درون معده وارد می‌شود. مری در برابر اسید معده مقاوم نیست. در نتیجه این اسفنگتر باید بلافاصله بعد از ورود غذا به معده بسته شود تا اسید معده، مری را تخریب نکند.

5. معده

غذا بعد از مری در لوله گوارش انسان وارد معده می‌شود. معده اصلی ترین قسمت تجزیه مواد غذایی است. این اندام در ناحیه اپی گاستریک قرار دارد و در بخش قدامی، توسط مهره‌های 6 تا 9 قفسه سینه پشتیبانی می‌شود. از اصلی ترین غدد برون ریز ثانویه بدن معده است. چرا که حاوی مقدار زیادی اسید هیدروکلریدریک و فاکتورهای ضد کم خونی می‌باشد. این ترکیبات از دیواره معده ترشخ می‌شوند. از طرف دیگر نیز برای ترکیباتی همچون گاسترین، گرلین، سوماتوستاتین و… فعالیت درون ریز دارد. در نتیجه جزو این گروه غدد قرار می‌گیرد.

عضله دیواره معده به شدت مقاوم است. چون این بخش دائما در معرض آنزیم‌ها و اسیدهای بسیار قوی قرار دارد. به همین دلیل دیواره آن تحت هیچ شرایطی در اثر تماس با این آنزیم‌ها تخریب نمی‌شود. اما ابتدا و انتهای معده دارای اسفنگترهای قوی و پرقدرتی است که هرگز اجازه نمی‌دهند تا این اسید به دیگر بخش‌های بدن یعنی مری و روده کوچک نفوذ کند. عضله دیواره معده نیز مثل دیگر بخش‌های لوله گوارش دارای بخش‌های زیر است:

  • مخاط
  • زیر مخاط
  • عضله خارجی
  • زیر سروز
  • سروز
  • سروزا

مواد غذایی در این بخش تا حد امکان و شدیدا تجزیه و نرم می‌شوند. در نتیجه حرکت آنها نیز راحت‌تر شده و عمل جذب در روده نیز ساده‌تر صورت می‌گیرد.

کبد چرب از شایع‌ترین بیماری‌های جهان است که همیشه افراد زیادی را به خود درگیر می‌کند. این بیماری از عوارض مصرف بیش از حد چربی و وعده‌های غذایی چرب است. در واقع چربی‌های بیش از حد مواد غذایی در کبد تجمع یافته و آن را چرب می‌کنند. بنابراین فعالیت آن مختل می‌شود و به نارسایی کبد می‌انجامد. اگر شما نیز مشتاق کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله درمان اصولی و موثر کبد چرب در اصفهان توسط بهترین متخصص را مطالعه کنید.

6. پانکراس، کبد و کیسه صفرا

پانکراس یا لوزالمعده موظف به تولید شیره گوارشی در لوله گوارش انسان است که دارای آنزیم‌های قوی برای تجزیه کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها می‌باشد. این کار تا هضم غذا ادامه پیدا می‌کند. پانکراس از طریق یک مجزای کوچک، این شیره را به ابتدای روده کوچک یا همان دوازده می‌رساند.

کیسه صفرا موظف است تا صفرا تولید کرده و آن را به دوازدهه بریزد. هنگام خوردن غذا، صفرا از طریق مجاری صفراوی به این بخش از روده کوچک ریخته می‌شود. صفرا نقش اساسی و مهمی در تجزیه چربی‌های مواد غذایی دارد.

کبد از مهم ترین اعضای لوله گوارش انسان است. این بخش شیره گوارشی و صفرا تولید می‌کند. این مواد برای تجزیه چربی‌ها و جذب ویتامین‌های محلول در چربی بسیار موثر است. مجاری صفراوی، موظف هستند تا صفرا را از کبد به کیسه صفرا منتقل کنند تا در آن ذخیره شوند. سپس در هنگام فعالیت لوله گوارش، صفرا به ابتدای روده باریک ریخته می‌شود تا تجزیه مواد صورت گیرد.

بهترین فوق تخصص گوارش در اصفهان, سایت رسمی دکتر مهدی احمدیان | فوق تخصص گوارش وکبد و متخصص بیماری های داخلی

7. روده کوچک

ابتدای روده کوچک را دوازدهه می‌نامند. این اندام یک ساختار لوله‌ای شکل می‌باشد که حدودا 6 تا 7 متر طول داشته و مخاط زیادی دارد. داخل روده کوچک سرشار از چین‌های دایره‌ای، پرزها و میکروویلی‌های مختلف است که این موارد باعث می‌شوند تا سطح مخاط 600 برابر بیشتر شود. روده اصلی ترین نقش را در جذب مواد غذایی دارد. مساحت روده با این چین‌ها به 250 متر مربع می‌رسد. روده مواد غذایی تجزیه شده را جذب کرده و آنها را به خون می‌رساند. این روده دارای سه بخش کلی می‌باشد:

  1. دوازدهه: حدود 20 تا 25 سانتی متر از ابتدای روده کوچک را شامل می‌شود. این بخش موظف است تا کیموس (مواد غذایی هضم شده) را شیره گوارشی کبد و پانکراس و صفرا ادغام کند. هضم مواد غذایی در این بخش تکمیل شده و کیموس آماده جذب می‌شود.
  2. تهی روده: این بخش به قسمت میانی روده باریک گفته می‌شود که باعث اتصال دوازدهه به ایلئوم می‌شود. این بخش 2.5 متر طول دارد. چین‌های دایره‌ای روده نیز در همین قسمت قرار دارند. جذب غذا در این بخش صورت می‌گیرد.
  3. ایلئوم یا درازروده: انتهای روده کوچک که به روده بزرگ متصل می‌شود را ایلئوم می‌گویند. این بخش دارای پرزهایی مشابه ژژنوم است. درازروده تقریبا 3 متر طول دارد و ویتامین B12 و اسیدهای صفراوی را به همراه دیگر مواد مغذی جذب می‌کند.

مشکلات گوارشی مختلف گاهی برای افراد ایجاد می‌شود و آنها را به مطب یک متخصص گوارش می‌کشاند. شما باید با وظایف یک متخصص خوب گوارش آشنا باشید تا بتوانید بهترین متخصص را انتخاب کرده و مشکلات گوارشی خود را با او در میان بگذارید. اگر شما نیز مشتاق کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله بهترین متخصص گوارش در اصفهان را مطالعه کنید.

8. روده بزرگ

به طور کلی لوله گوارش انسان دارای 9 متر طول است. روده بزرگ بزرگترین بخش این لوله محسوب می‌شود. در این بخش آب مواد غذایی جذب می‌شود تا دفع صورت گیرد. مواد زائد باقی مانده پیش از دفع، آب خود را در روده از دست می‌دهند. جذب بیشتر در روده کوچک صورت می‌گیرد. هضم غذا نیز بیشتر در معده انجام می‌شود.

روده بزرگ دارای سه بخش به نام کورروده، پس روده (کولن) و راست روده یا رکتوم است. در انتهاب راست روده، کانال مقعدی وجود دارد. در این قسمت اسفنگتر ارادی قرار دارد که با رسیدن مدفوع به این بخش، گیرنده‌ها سیگنال مورد نظر را به مغز ارسال می‌کنند تا فرد از وجود آن مطلع شود.

9. دیافراگم

از بخش‌های اصلی سیستم هضم غذا، دیافراگم استو دیافراگم  عضلانی باعث می‌شود تا حفره شکمی از قفسه سینه جدا شود. این عضله با تنفس و دم و بازدم بالا و پایین می‌رود. حین نفس عمیق و دم، دیافراگم پایین می‌رود تا حفره قفسه سینه باز شود و فضای کافی برای باز شدن شش‌ها وجود داشته باشد. حین بازدم نیز با خالی شدن شش‌ها، دیافراگم بالا می‌رود. این بخش از فشار ناشی از تنفس و دنده‌ها به اعضای لوله گوارش جلوگیری می‌کند. دیافراگم در ناحیه لخت کبد نیز به آن متصل است و از آن نیز حفاظت می‌کند.

کبد در حالت عادی در خود مقداری چربی دارد. این مقدار طبیعی است اما اگر از حد خود فراتر رود، بر اساس میزان چربی می‌تواند ۴ گرید مختلف برای کبد چرب ایجاد کند. اگر چربی کبد به بیشتر از ۵ تا ۱۰ درصد از وزن کل بدن فرد برسد، فرد دچار یکی از گریدهای کبد چرب است. اگر شما نیز مشتاق کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله ۴ گرید کبد چرب، علائم، پیشگیری و درمان در اصفهان را مطالعه کنید.

درمان مشکلات لوله گوارش انسان توسط دکتر احمدیان

شما برای درمان مشکلات گوارشی خود می‌توانید به مطب دکتر مهدی احمدیان مراجعه کنید. دکتر مهدی احمدیان در سال 1351 در دهاقان متولد شد. وی در سال 95 با رتبه 2 کشوری در رشته فوق تخصص گوارش و کبد در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پذیرفته شد و در سال 97 از این رشته با مدرک بورد فوق تخصص فارغ التحصیل شد.
همچنین در مقام کارشناس ارشد سازمان بیمه سلامت در سازمان خدمات درمانی کشور اشتغال دارد.

تخصص‌ها :
متخصص بیماری‌های داخلی
فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد وکیسه صفرا
آندوسکوپی و کولونوسکوپی
درمان چاقی از طریق کارگذاری بالن داخل معده
کارشناس ارشد سازمان بیمه سلامت کشور

افتخارات:

  1. گواهینامه مقاله نویسی علمی از نمایندگی دانشگاه سانفرانسیسکو امریکا در ایران
  2. لوح سپاس و افتخار از بیمار به علت نجات بیمار و درمان قطعی بیماری و پیگیری بیمار
  3. راه اندازی بخش آندوسکوپی در شهرستان فریدن و تقدیر و تشکر مسئولین شهرستان از خدمات چهار ساله دکتر احمدیان در منطقه محروم فریدن
  4. راه اندازی بخش فوق تخصصی آندوسکوپی بیمارستان 9 دی منظریه خمینی شهر و انجام اولین اندوسکوپی در بیمارستان
  5. پزشک نمونه درمانگاه ثامن الائمه

آدرس مطب: اصفهان – خیابان طیب – جنب پمپ بنزین – طبقه دوم داروخانه شبانه روزی دکتر تاجی

عصرها از ساعت 2 عصر

جهت نوبت و هماهنگی وقت ویزیت با شماره موبایل 09138949961 تماس بگیرید.

چه قدر این پست مفید بوده؟

برای رای بر روی ستاره ها کلیک کنید!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

اولین نفر جهت رای باشید!

Tags: , , , , ,

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست