
آندوسکوپی معده چیست و چرا باید آن را انجام داد؟ به مرور زمان و در طی قرنهای مختلف، محققان به دنبال کشف دستگاهها و اختراع ابزارهایی برای مشاهده هر یک از اندامهای داخلی بدن انسان بودند. آنها میدانستند که با استفاده از ابزاری که بتواند اندامهای داخلی را نشان دهد، میتوان امراض را بهتر شناسایی و درمان کرد. به همین دلیل به مرور زمان برای هر کدام از اندامهای داخلی، خصوصا لوله گوارش، ابزاری تهیه شد تا بتوان با استفاده از آن، بدون عمل جراحی آن اندام را مشاهده و بررسی کرد.
به چه کسی متخصص آندوسکوپی میگویند؟
فوق تخصصین گوارش کسانی هستند که عمل آندوسکوپی را بر عهده دارند چراکه این افراد در زمان تخصص خود با روشهای مختلف آندوسکوپی هم به صورت عملی و هم نظری آشنا خواهند شد و از این وسیله که تحت عنوان آندوسکوپ است برای معاینه استفاده میکنند.
البته که برخی از پزشکان نیز پس از گذراندن دوره آندوسکوپی دارای فوق تخصص آندوسکوپی خواهند شد. متخصصین گوارش میتوانند به وسیله دستگاه آندوسکوپ از طریق دهان، دستگاه گوارش فوقانی که شامل حلق، مری، معده و… میباشد را مورد بررسی قرار دهند.
آندوسکوپی نیز یکی از روشهای موثر و مدرن برای مشاهده بخش فوقانی لوله گوارش معده و میباشد. با استفاده از این دستگاه متخصصین میتوانند بدون اینکه به جراحی احتیاجی باشد، درون معده را مشاهده کرده و مشکلات احتمالی را بررسی کنند. در این صورت بیمار نیز درد و عوارض کمتری را متحمل خواهد شد.
امروز در این مطلب از وب سایت دکتر مهدی احمدیان قصد داریم تا درباره آندوسکوپی معده و مراحل و شرایط آن با شما صحبت کنیم. اگر شما عزیزان نیز مشتاق کسب اطلاعات در این زمینه هستید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. همچنین شما میتوانید برای درمان مشکلات گوارشی خود و دریافت مشاوره از دکتر احمدیان با شماره تلفن 09138949961 تماس بگیرید.
پاکسازی کبد از اعمال و وظایف کبد است که به صورت روزانه انجام میشود. اکثر افراد کبد را اندامی میدانند که قادر است بافت خود را ترمیم کند و به حیات خود ادامه دهد. اما گاهی اوقات چربی کبد و دیگر عارضهها این چرخه پاکسازی را مختل میکنند و یا دور آن را کند میکنند. اگر شما نیز مشتاق کسب اطلاعات بیشتر درباره پاکساری کبد هستید، پیشنهاد میکنیم مقاله انجام پاکسازی کبد در اصفهان را مطالعه کنید.
آندوسکوپی معده و لوله گوارش چیست؟
آندوسکوپی برای معاینه و بررسی دقیق بخش فوقانی لوله گوارش، خصوصا معده، مورد استفاده قرار میگیرد. این معاینه به واسطه یک دوربین کوچک و یک لولهی بلند و نازک انجام میگیرد. این لوله انعطاف پذیر بوده و دوربین به انتهای آن متصل است. متخصص گوارش از این روش معاینه به جهت بررسی بیماریهای احتمالی مری، معده و دوازدهه (ابتدای روده کوچک) استفاده میکند.
برخی از معاینات همچون نمونه برداری ممکن است تا حدی بیمار را اذیت کند. اما آندوسکوپی چنین نیست. تنها ممکن است حین ورود لوله از دهان کمی احساس حالت تهوع داشته باشید. اما هیچ گونه درد و ناراحتی شامل حال شما نخواهد شد. به همین دلیل است که متخصصان از این روش بیشتر از دیگر روشها برای معاینه بیماران استفاده میکنند. چون با این روش، بیمار کمتر اذیت خواهد شد.
در زمینه بیماریهای مرتبط با لوله گوارش، یکی از اصلی ترین مسائلی که مطرح میشود، زمان تشخیص است. به این معنا که هر چه بیمار به علائم و نشانههایی که مشاهده میکند بیشتر حساس باشد، زودتر به متخصص مراجعه کرده و راحتتر درمان خواهد شد. به همین سبب انجام آندوسکوپی برای شناسایی و تشخیص بیماریها پیش از آنکه به نقطه اوج و لاعلاج خود برسند، بسیار سودمند خواهد بود. در ادامه با کاربردهای اصلی این روش درمان و همچنین نحوه انجام آن آشنا خواهیم شد.
کبد چرب از شایعترین بیماریهای جهان است که همیشه افراد زیادی را به خود درگیر میکند. این بیماری از عوارض مصرف بیش از حد چربی و وعدههای غذایی چرب است. در واقع چربیهای بیش از حد مواد غذایی در کبد تجمع یافته و آن را چرب میکنند. بنابراین فعالیت آن مختل میشود و به نارسایی کبد میانجامد. اگر شما نیز مشتاق کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، پیشنهاد میکنیم مقاله درمان اصولی و موثر کبد چرب در اصفهان توسط بهترین متخصص را مطالعه کنید.
کاربردهای مهم آندوسکوپی معده و لوله گوارش
مشاهده اندامهای داخلی بسیار مهم و ضروری است. اقداماتی نظیر آندوسکوپی (مشاهده معده و دوازدهه) کولونوسکپی (مشاهده روده بزرگ و راست روده) و… از جمله اقدامات مهمی است که به متخصصان گوارش این امکان را میدهد تا مشکلات را دقیقتر مشاهده کنند. در این صورت آنها مجبور نیستند که تنها به توضیحات بیمار و نتایج آزمایش اکتفا کنند. طبیعی است که هرچه تشخیص دقیقتر باشد، درمان نیز موثرتر خواهد بود. از جمله کاربردهای مهم آندوسکوپی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
بررسی علائم ظاهری و اطمینان از سلامت بافتهای داخلی
برخی از موارد همچون حالت تهوع، استفراغهای پی در پی، دردهای شکمی، مشکل در عمل بلع و… را نمیتوان بر اساس توضیحات و دیگر شواهد تشخیص و درمان کرد. خصوصا اگر این موارد در طولانی مدت ثابت مانده و یا شدیدتر شوند، باید دقیقتر بررسی شوند. در این شرایط آندوسکوپی به متحصص گوارش کمک میکند تا بافتهای داخلی را به درستی بررسی کرده و از سلامت آنها مطمئن شود. همچنین میتوان به کمک آندوسکوپی علت این موارد را تا حد زیادی شناسایی کرد.
-
تشخیص بیماریهای مرتبط با لوله گوارش
متخصص گوارش میتواند از آندوسکوپی برای نمونه برداری از بافتهای مری، معده و دوازدهه کمک بگیرد. در این صورت، با مشاهده دقیق نمونه و بررسیهای تخصصی، میتوان ریشه بیماری را کشف و به درمان آن پرداخت. بیماریهایی احتمالی نظیر خون ریزی داخلی، التهاب، سرطان دستگاه گوارش، کم خونی، زخم معده و… با این روش قابل شناسایی هستند.
مشکلات گوارشی مختلف گاهی برای افراد ایجاد میشود و آنها را به مطب یک متخصص گوارش میکشاند. شما باید با وظایف یک متخصص خوب گوارش آشنا باشید تا بتوانید بهترین متخصص را انتخاب کرده و مشکلات گوارشی خود را با او در میان بگذارید. اگر شما نیز مشتاق کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین متخصص گوارش در اصفهان را مطالعه کنید.
-
درمان بیماریهای گوارشی
متخصص با استفاده از آندوسکوپ این امکان را دارد که ابزارهای مورد نظر خود را به لوله گوارش بیمار وارد کرده و درمان لازمه را انجام دهد. مثلا در برخی مواقع ممکن است رگی دچار خون ریزی شده باشد. متخصص در این شرایط میتواند این رگ را با ابزارهای مورد نظر بسوزاند تا جلوی خون ریزی گرفته شود. همچنین اقداماتی نظیر گشاد سازی مری، از میان برداشتن پولیپ و اشیاء خارجی نیز با استفاده از آندوسکوپی امکان پذیر میباشد.
گاهی اوقات متخصص به همراه روش آندوسکوپی از سونوگرافی نیز استفاده میکند. در این شرایط یک ردیاب به دستگاه آندوسکوپ وصل میشود تا بتواند از دیواره مری یا معده عکس تهیه کند. استفاده از سونوگرافی یا سونوگرافی آندوسکوپیک به متخصص گوارش این امکان را میدهد که از پانکراس که اندامی غیر قابل دسترس است نیز عکس تهیه کند. کیفیت دوربین آندوسکوپها به تازگی بالاتر رفته و دقت تشخیص این دستگاه نیز ارتقا یافته است.
کبد در حالت عادی در خود مقداری چربی دارد. این مقدار طبیعی است اما اگر از حد خود فراتر رود، بر اساس میزان چربی میتواند ۴ گرید مختلف برای کبد چرب ایجاد کند. اگر چربی کبد به بیشتر از ۵ تا ۱۰ درصد از وزن کل بدن فرد برسد، فرد دچار یکی از گریدهای کبد چرب است. اگر شما نیز مشتاق کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، پیشنهاد میکنیم مقاله ۴ گرید کبد چرب، علائم، پیشگیری و درمان در اصفهان را مطالعه کنید.
